Общи условия

Приемете нашите общи условия и обновена политика за защита на лични данни.

Във връзка с прилагането на Регламент № 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни (GDPR), gradinatavi.com приема и прилага актуализирана политика за защита на Вашите лични данни, които сте ни предоставили като потребител на нашия сайт, с която може да се запознаете тук „Задължителна информация за правата на лицата по защита на личните данни“.

Общи условия

1.Общи условия

  • Когато посещавате, разглеждате или използвате уеб сайта gradinatavi.com, Вие заявявате, че разбирате и приемате посочените в същия права и задължения като правен еквивалент на подписан между страните писмен договор и приемате, и се съгласявате да изпълнявате условията по този договор. Онлайн магазин gradinatavi.com си запазва правото да променя тези условия по всяко време и по всякакъв повод и ако Вие продължавате да използвате този сайт след подобна промяна това се счита за съгласие и приемане на променените условия и съдържание на този договор. Този сайт използва cookies. За коректната му работа трябва да активирате cookies във Вашия браузър.
  • gradinatavi.com е онлайн магазин за продажба на градински пособия и системи.
  • Публикуваната информация в gradinatavi.com е общодостъпна безплатно в интернет.
  • Артикулите в онлайн магазин gradinatavi.com следват да бъдат закупени от потребители на обявените в съответната валута цени с включено ДДС и без включена цена за доставка и при настоящите условия, публикувани в страницата Доставка и плащане
  1. Регистрация на потребител и защита на личните данни
  • В онлайн магазин gradinatavi.com потребителите се разделят на нерегистрирани потребители (гости) и регистрирани потребители.
  • Регистрираните потребители доброволно предоставят своите лични данни при регистрация в сайта.
  • Съобразно Закона за защита на личните данни, регистрираните потребители имат право на достъп и промяна на личните си данни, както и да изискат от gradinatavi.com да бъде закрит техния потребителски профил.
  • gradinatavi.com има право да изпраща рекламни съобщения под формата на електронен бюлетин (newsletter) на посочения при регистрация e-mail адрес от регистрираните потребители и потребители направили поръчки в сайта. Всички потребители имат право да се отпишат доброволно от получаване на рекламни съобщения, като за целта кликнат на линк, който се намира в някой от получените от тях електронни бюлетини.
  • Бюлетин – Newsletter – Средство за периодично информиране за предлаганите от продавача стоки и услуги и промоции, изпращан по електронен път чрез електронна поща, без то да ангажира или обуславя отговорността на продавача относно съдържащата се в него информация. В момента, в който клиентът си създаде акаунт в сайта или направи поръчка има възможност да изрази съгласието си за получаване на бюлетин. Опцията по отношението на съгласието за получаване на бюлетин може да бъде приложена по всяко време, като за това трябва да се свърже с gradinatavi.com. Отказа си от получаване на бюлетин, клиентът може да изрази по всяко време използвайки специалния линк, намиращ се най-долу във всеки Бюлетин. Отказа за получаване на бюлетин не означава автоматичен отказ от даденото съгласие за сключване на настоящия договор.
  • gradinatavi.com няма да предоставя личните данни на регистрираните потребители на трети лица за рекламни и промоционални цели, както и по други причини, освен ако не бъдат изискани от служби, свързани със законодателството на Р. България.
  • В случай на неспазаване на условията за ползване на онлайн магазин gradinatavi.com и нарушаване на етиката, администраторите на gradinatavi.com имат правото да ограничат достъпа до онлайн магазина на нарушителите.
  • gradinatavi.com запазва правото си да променя настоящите условия по всяко време, без предварително известие, като изменените условия ще бъдат публикувани на настоящата страница.
  • Настоящите „Общи условия на градински онлайн магазин GRADINATAVI„ имат задължителна сила, както за gradinatavi.com, така и за потребителите му. Всички те се считат за уведомени и се съгласяват за всички промени в от датата на публикуването им в gradinatavi.com.
  • gradinatavi.com съхранява cookies и log файлове с цел персонализиране и подобряване на услугите си.
  • gradinatavi.com използва инструмента Google Analytics, за да отчита посещенията в уеб сайт и поведението на потребителите.
  1. Условия за пазаруване в gradinatavi.com
  • Начините на плащане, сроковете за доставка в онлайн магазин gradinatavi.com са описани в страниците Доставка и плащане
  • Отстъпките в сайта се определят на база натрупани поръчки за даден потребител –важи само за регистрирани потребители.
  • gradinatavi не носи отговорност за:
  • Възможни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която поддържа в уебсайта.
  • Нарушаване на истиността на информацията в уебсайта от компютърни вируси или други подобни.
  • Внезапно изчерпване на складовите наличности.
  • Неточности в информацията за стоката, подадена от производителя или вносителя.
  • Забавяне или неизпълнение на задълженията по причини, извън контрола на фирмата.
  • Възможни разлики в цветовете на закупените продукти, дължащи се на специфики в екраните на компютрите. Заявяването за закупуване на конкретни продукти се приема за изразено съгласие от страна на потребителя относно вида и качеството им.
  • Всички стоки, закупени от сайта на gradinatavi.com, се изпращат с куриерски служби. За всяка загуба или нарушение целостта на стоката по време на доставката е отговорна единствено куриерската служба. С подписването на разписката за приемане на стоката, Вие потвърждавате, че сте получили стоката във вид, количество и качество, което отговаря на поръчката Ви към gradinatavi.com.
  1. Права на онлайн магазин gradinatavi.com:
  • Да отказва поръчки, без да дължи обезщетение на потребителя, освен когато трябва да се възстанови сума, която потребителя е заплатил предварително.
  • Да редактира цялото съдържание в онлайн магазина без предупреждение. Промените влизат в сила след публикуването в сайта.
  • Не поема отговорност за истиността и точността на публикуваната информация, тъй като тя се предоставя от производителите и официалните вносители.
  • Не носи отговорност в случай, че клиентът не е проверил цялостта на пратката в присъствието на куриера и в последствие се установи, че тя е нарушена.
  1. Права и задължения на потребителя:

Права:

  • Потребителят има право да се информира относно статуса на поръчката си.
  • Потребителят има право да променя личните си данни чрез профила си в онлайн магазина.
  • Потребителя има право да замени или върне продукт, според описаните условия за рекламация.

Задължения:

  • Да спазва реда и условията за рекламация към момента на поръчката.
  • Да провери пратката си в момента на получаването й, в присъствието на куриера, който я доставя.
  • Да заплати цената, която е актуална към момента на поръчката.
  • Да спазва българското законодателство, настоящите общи условия и интернет етиката.
  • Да не извлича чрез технически средства или по технически начин информационни ресурси принадлежащи към базата данни на уебсайта.
  • Да не извършва злонамерени действия по смисъла на настоящите общи условия.
  1. Право на отказ от стока:

Потребителя има право, съгласно чл.55, ал.1 от Закона за защита на потребителите да се откаже от получената стока във срок от 14 ( четиринадесет) работни дни от дата на получаване на стоката. В този случай заплатените суми от потребителя ще му бъдат възстановени с банков превод, не по-късно от 20 работни дни, считано от датата, на която потребителя е упражнил правото да се откаже от стоката, съгласно чл.55,ал.6 от Закона за защита на потребителите.

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да се откаже от нея, като са спазени следните условия:

  1. Запазен добър търговски вид – оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена, сглобявана.
  2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване, и не е облепвана със стикери.
  3. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
  4. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.
  5. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.
  6. Трябва да ни изпратите имейл с който да ни уведомите за връщането на стоката.

 

  1. Право на рекламация

Всеки клиент има право на рекламация съгласно чл.119 от ЗЗП.

Ако при самото получаване на стока, тя е с нарушена или разкъсана опаковка поради неправилно транспортиране или има липси, рекламацията и застраховката ще бъде уважена само в присъствието на куриера. В този случай незабавно се свържете с нас или откажете да приемете стоката. Когато куриерът вече си е тръгнал, рекламацията и застраховката няма да бъдат уважени. Рекламацията се удостоверява със забележка в товарителницата на куриера. Изготвя се протокол, в който е описано констатираното състояние на пратката и опаковката й. В случай че приемете пратката на своя отговорност и не предявите своите претенции пред куриера, рекламацията се счита за недействителна.

Според закона за защита на потребителите и правилата за търговия, потребителят има право на рекламация при:

  1. констатирани липси;
  2. дефекти на стоката;
  3. несъответствие с обявената търговска марка.

Трябва да ни изпратите имейл, с който да ни уведомите за рекламацията и/или връщането на продуктът.

При гаранционните продукти, транспортните разходи са за сметка на клиента.

Рекламацията се предявява до 14 работни дни след закупуването на стоката.

При предявяване на рекламация потребителят може да претендира за:

  1. сервизно обслужване;
  2. заменяне на стоката с нова;
  3. отбив от цената;

Чл. 114 (2) Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

Чл.115 (1) Потребителят може да упражни правото си в срок от две години , считано от доставянето на потребителската стока.

Рекламации при несъответствие на стоката с договорения модел, марка, десен или при установен фабричен дефект можете да предявявате като ни напишете на email: gradinatavi@gmail.com или ни позвъните на 0886-704-219 . Становище по предявената рекламация ще получите на email адреса си в срок до 10 работни дни. Срокът за удовлетворяване на основателна рекламация е 30 работни дни.

В срок от 14 дни след получаване на стоката, клиентът има право да я върне или замени, като са спазени следните условия:

  1. Запазен добър търговски вид – оригиналната опаковка не трябва да е разкъсана и повредена, трябва да е във вида, в който е получена. Стоката не трябва да е употребявана, прана, гладена, сглобявана.
  2. Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба и/или сглобяване, и не е облепвана със стикери.
  3. Запазена оригинална опаковка, консумативи и аксесоари, в случай, че е имало включени такива.
  4. Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента.
  5. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

В съответствие с чл. 59 (1) от ЗЗП, в случай на невъзможност за изпълнение на поръчката поради временна липса на наличност на дадена стока, определен размер, десен или разцветка, както и в случай на забавяне на пратката поради изчакване на нов внос, нова партида от производство Вие ще бъдете информирани чрез телефонен разговор или с писмо, като при възможност ще Ви бъдат предложени алтернативни артикули (цветове, десени) със същото качество и цена.

Транспортните разходи за връщане на стока са за сметка на клиента. При замяна на стока транспортните разходи са за сметка на клиента и в двете посоки, и са съгласно тарифата на куриерската фирма, която избере да използва.

  1. Бюлетин – Newsletter
  • Средство за периодично информиране за предлаганите от продавача стоки и услуги и промоции, изпращан по електронен път чрез електронна поща, без то да ангажира или обуславя отговорността на продавача относно съдържащата се в него информация.
  • В момента, в който клиентът си създаде акаунт в сайта или направи поръчка има възможност да изрази съгласието си за получаване на бюлетин. Опцията по отношението на съгласието за получаване на бюлетин може да бъде приложена по всяко време, като за това трябва да се свърже с gradinatavi.
  • Отказа си от получаване на бюлетин, клиента може да изрази по всяко време използвайки специалния линк, намиращ се най-долу във всеки Бюлетин.
  • Отказа за получаване на бюлетин не означава автоматичен отказ от даденото съгласие за сключване на настоящия договор.
  1. Условия за копиране на информация
  • Цялата информация, публикувана в gradinatavi.com е собственост на gradinatavi.com, в т.ч. снимки и описания на арикули.
  • gradinatavi.com дава право на собственици на други сайтове и потребители да публикуват връзки към онлайн магазин gradinatavi.com
  • Забранява се копирането на текстове от gradinatavi.com и поставянето им в други уеб сайтове и онлайн магазини, без писмено съгласие на gradinatavi.com или без да се цитира източника, като се постави следния текст: „Източник: градински онлайн магазин gradinatavi ” и линк към https://gradinatavi.com.
  1. Салваторна клауза
  • В случай, че части или цели разпоредби на настоящите Общи услоция бъдат признати за противоречащи на императивни норми, за нищожни или по каквато и било причина неприложими, то тази разпоредба ще бъде считана за самостоятелна спрямо останалите разпоредби и няма да засегне действието и приложимостта, на която и да било от останалите разпоредби.