Posted on Leave a comment

За сайта Градината Ви

За сайта Градината Ви

„ИТС БРАДЪРС” ООД е фирма, чиято цел е да улесни избора Ви на градински инструменти,  градински машини, поливни системи, батути и пързалки. Ние мислим, че всеки, който има градина заслужава качествени консумативи за поддръжката й. В сайта gradinatavi.com  ,Вие ще намерите всичко, от което имате нужда, за да превърнете двора си в една прекрасна градина, в която да отдъхвате и на която да се наслаждавате. Отворени сме и за вашите предложения по отношение на асортимента от артикули за градината. В допълнение, в нашия блог ще публикуваме статии за градинарство. С тях ще се стремим да улесним работата ви в градината, както и да отговорим на зададени от Вас въпроси.

Молим Ви преди да поръчате продукти или да се абонирате за бюлетин да прочетете нашите Общи условия, условия за Доставка и плащане и Защита на личните данни. Ако желаете да получавате информация за нашите статии и нови продукти може да се абонирате за блога чрез имейл.

Ще оправдаем очакванията Ви и дори се надяваме да ги надминем!

Очакваме с нетърпение да работим заедно.

С уважение,

Екипът на “ИТС БРАДЪРС” ООД

Posted on Leave a comment

Премахване на сухата трева

Премахването на сухата трева/вертикутиране е обработка на тревния чим чиято цел е премахване на повърхностното сплъстяване и сухата трева. Извършва се обикновено пролет и есен. Така се стимулира растежа на корените на тревата и се подобрява дренажа в горната част на тревното покритие. Освобождава се достъпът на хранителни вещества, вода и въздух, необходими за правилното й развитие. Това е стартовата операция, за възобновяване на тревния чим през пролетта.

Вертикутиране


Вертикутиране се извършва с машини снабдени с високоскоростни механични гребла с остри ножове, които правят вертикални разрези в почвата и вадят сухата трева.

Вертикутиране
Вертикутиране

Вертикутиране

След завършване на обработката сухата трева се събира със ситно гребло. Местата с оредяла тревна покривка се засяват със семена. Накрая тревната площ се полива обилно. Желателно е също така известно време след обработката тревната площ да се предпазва от механично натоварване/мачкане за да може да се въстанови тревния чим.